2012. március 20., kedd

Blindos Stripsusis

Tesztelés időpontja:

2012. február 18., Tallinn (dobozos)

Maradjunk hát továbbra is a litván vonalon, és ismerkedjünk meg egy újabb szereplővel a piacról, a Blindos-al... A cég webhelye mondhatni puritán, a gyártóról magáról sok mindent nem lehet megtudni. Így ezek az információk még váratnak magukra, de majd ha egyszer eljön az idő, amikor annyi időm lesz, hogy tényleg nem tudok vele mit kezdeni, egész biztosan nyomozásba kezdek majd...

A Blindos alus négyféle sört készít, ezek sorrendben: Ekstra, Tradicinis, Stiprusis és a Nefiltruotas. Ezek közül a Stripsusis a legerősebb, nem kevés, 8 % alkohol szorult beléje. A színe mélyarany, s megvan a kellő sűrűsége is hozzá, hogy pilzeni típusú sör létére ezt az alkoholmennyiséget elvigye a hátán. (Érdekességképpen megjegyzendő, hogy költséghatékonyságra is ad a cég, tekintetbe véve az erre érzékeny réteg igényeit is: nem csak fél literes kiszerelés létezik, van 2 littyós PET palack is...)




Az íze számomra nagyon korrekt volt, véletlenül sem vizes, tartalmas mint egy jófajta bor. Kicsit tán édeskés, de ez ebben az alkoholtartományban már mondhatni majdnem természetes.
Ajánlott kategória...



Megjelenés 7
Íz 8
Aroma és jellegzetességek 7
Összhatás 14
Összesen 36
Régi értékelés szerint 7,2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése