2011. október 27., csütörtök

Nevskoe Ice Premium

Tesztelés időpontja:

2011. szeptember 5., Tallinn (üveges)

Forrás: Baltika
A Nevskoe brand (a Baltika-hoz tartoznak) már nem újkeletű vendég itt a blogban, volt már egy teszt az alapsörükről (Nevskoe Classic)... Arról a sörről annak idején nem alakult ki bennem túl mély benyomás, ez a nedű azért egy kicsit jobb. A gyártó nem volt rest, s egy saját weboldalt is kreált a sörnek, amely csak orosz nyelven érhető el mostanság, bár az angol nyelvű linkek bíztatók a nyitóoldalon.

2005-ben jelent meg a piacon, s a gyártó egy ún. "kristályozó technológiát" alkalmaz a gyártás során. Ez azt jelenti, hogy a sört lehűtik alacsony hőmérsékletre, és eltávolítják a képződő jégkristályokat. Ezáltal szerintük a lágy ízvilág megmarad, a sör megőrzi frissességét. Az új technológiához új üvegforma dukál: az üveg úgy néz ki, mintha valaki jégkockákból pakolta volna össze...

Érdekes egyébként, hogy a tesztelési naplómba a teszt során pont az üdeségét emeltem ki, tehát ebben a frissességben lehet valami. Könnyed sör, a színe nagyon halvány citromsárga, teljesen transzparens. Habja kevés van, s kissé komlós az utóíze. A gravitása 11%, alkoholtartalma pedig 4,7 %. Részemről ajánlott.

Megjelenés 7
Íz 6
Aroma és jellegzetességek 6
Összhatás 13
Összesen 32
Régi értékelés szerint 6,4





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése