2011. június 30., csütörtök

Jacobins Kriek Max

Tesztelés időpontja:


2008. május 7., Brüsszel (üveges)

Forrás: Bockor
A hűtést itt is nagyon hiányolta a szervezetem. Nagyon rossz ám, amikor az ember felkészül a 3-4 fokos katarzisra, aztán jön a melegvíz. Kicsit meg is tréfált engem ez a palack, kicsit kifutott a tartalma. Mélybíbor szín jellemzi, és a tesztelési időszak leginkább üdítőitalra emlékeztető versenyzőjét tisztelhetjük benne a maga 3,2 % alkoholjával. Kicsit ez a sör nekem olyan volt, mint egy jófajta szörp, az alkoholt szinte nem is érezni.... Az üveg 25 cl-es, és hogy a számmisztika talajára tévedjünk: a gyümölcstartalom a címke szerint ugyanennyi. Tovább ez a számsor nem folytatódik, az ára 0,70 euró, az osztályzata pedig 7-es.

A gyártó jelen esetben a Brouwerij Bockor N.V., amely számomra új név a szakmában... 1892-ig datálják vissza magukat az időben, a főzde maga pedig Bellegemben található. A Kriek Max mellett még készülget náluk néhány sör (bővebb információ a fenti linken), például kriekből is van nekik még egy fajta...



A Kriek Max a gyártótól származó információk szerint egy mixtúra: van benne alsóerjesztésű sör, és spontán erjedésű is (ez a tradicionális kriek alapanyag...). A sör mögötti alapkoncepció a "maximum ízre" törekvés, azaz minél gyümölcsösebb ízű krieket alkotni, ezért van benne ennyi gyümölcs.

Végezetül egy kis bemutató a főzdéről:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése