2011. április 4., hétfő

Leffe Tripel

A tesztelés időpontja:

2007. január 21., Brüsszel

Forrás: Cafe Pallieter
Legutóbb (én balga lélek) már azt hittem, hogy lefedtem a teljes Leffe portfóliót. Hát most kiderült, hogy a nagy frászt. Kár lett volna befejezni, mert ez az egyik legjobb a Leffe vonulatból. Különlegessége abban áll, hogy gyengéden még egyszer fermentálják, majd némi titkos fűszerekkel adnak neki egy utánozhatatlan aromát. Ez azt is jelenti, hogy ez a Leffe egyetlen olyan söre, amely utóérlelést kap a palackban. Kezdetben annyira tapasztalatlanok voltak a technológiát illetően, hogy szégyen ide, szégyen oda, a Hoegaardent kellett megkérniük, hogy vezényelje le a készítés folyamatait...

A pohárba kitöltve szép aranysárga színe van, mélysége mint egy igazi sárgamuskotályé. Még jó, hogy ízben nem arra hasonlít... Ez a másdik tripel életemben, így messzemenő következtetést nagyképűség lenne levonni, mindenesetre tetszésemet enyerte, erős 8-as a cucc nálam. A palack a szokásos 0,33-as, alkoholfok 8,5%, ez valószínűleg a refermentálás miatt van. Egy üveg 98 centet kóstál (Belgiumban). Optimális fogyasztási hőfoka 6 és 8 fok között van.

Végezetül egy kis vizuális élmény:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése