2011. március 26., szombat

Saku Originaal

Forrás: Wikipedia
Tesztelés időpontja:

2011. március 26., Tallinn

Ígértem, hogy lesz majdan egyszer bejegyzés erről a sörről is. Az a helyzet, hogy számos alkalommal tesztelésre került ez a sör, legalább ötször, de nem tudom pontosan. A Saku Originaal sört a Saku saját élesztőből készíti, hogy pontosan milyenekből, sajna nem tudni. Pohárba kitöltve a sör nagyon halványsárga színt mutat, világosabb, mint egy átlagos pilzeni.

Forrás: Wikimedia
Ízében a komló csak halványan jelenik meg, szinte alig érezhető. A habja első látásra szépnek mutatkozik, de itt se várjunk csodát: fél perc alatt az enyészeté lesz. A sör arról is híres, hogy az újbóli függetlenség elnyerése utáni érában ez volt az első sör, amely a piacra került 1993-ban. Azóta a piac aktív szereplője, folyamatosan változtatja a külsejét, és elég népszerű is.

Az alkoholfoka egy átlagos pilzeni típusú sörnek megfelelő, 4,6%, az ajánlott fogyasztási hőmérséklet  6–8 °C. A magam részéről 6-ost adok...

Végezetül még egy kép, nem tudom megállni, hogy ne tegyem közzé. Észtország két legnagyobb söre a Saku és az A. Le Coq. A két márka hívei nem értenek feltétlenül mindig egyet a két rivális termékeinek vonatkozásában, ezt szimbolizálja az alábbi alkotás is:



Forrás: Malignus blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése