2011. március 28., hétfő

Saku "The Cream of Dublin"

Tesztelés időpontja:

2011. március 27., Tallinn

Pohárba kitöltve...
A Saku Dublin egy ír stílust képviselő sör, de ez tán a sör nevéből kiindulva nem is meglepő. Kibontva az üveget, édeskés illat lepett meg, emellett a kávéra emlékeztető illatok is megjelentek. A pohárba kitöltve nem lett olyan töménysége a sörnek, mint amilyen egy ír barnának, kissé átlátszó is volt.

A nevét azonban nem hazudtolja meg, valóban "krémes" állaga volt, amikor belekóstoltam. De nem csak ebből fakadóan testes ez a sör, jól fel van építve, és a fajtájához mérten csekély alkoholtartalomnak hála (mindössze 4,2 %), nem is vágja fejbe az embert. A sörhöz karamellizált cukrot is adnak, ez természetesen érződik is. A gyártó szerint az ajánlott fogyazstási hőmérséklet 12-14 ° C.

Most pedig térjünk rá a számszerű értékelésre:

Forrás: BarProf

Megjelenés 6
Íz 8
Aroma és jellegzetességek 7
Összhatás 15
Összesen 36
Régi értékelés szerint 7,2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése